A 44-es út körül

 A karácsonyi étkek emésztése közben rákattantam a movescount úttervezőjére. Az eredmény néhány kifejezetten ambíciózus útvonal lett - melyeket majd valamikor tavasszal illetve nyáron ejtek útba (legalábbis így tervezem).

Ambíciózus dolgoknak azonban nem ugrunk csak úgy neki, mint tíz éve az első Gázlónak. Szóval ha már jó idő van, akkor edzés. Erre tök jó a közelben levő 44-es út, amin Bécs és Sankt Pölten között az ember vidáman furikázhat le-fel, bő 120km-t összeszedve.

Irenental

De... odavissza-odavissza az elég unalmas (meg ne kezdjünk 120km-el), szóval variáljuk a környező dombocskákkal. Szóval rajta!

 Start a Wienfluß bringaútján, amelyről Weidlingau vasúti megálló közelében válthatunk a főútra. Aki nem bírja az idegesítően nagy távolságban előző autókat, annak van hivatalos bringaút, amely egészen a Wienerwaldsee-ig tekereg az út körül (gyerekekkel ideális, haladni nem igazán).

Purkersdorf után egy vasút alatt átbújó úttal ellenkezőleg (balra) vezet egy zsákutca Baunzenbe, ahonnan erdészeti út visz Heimbautal felé. Szerintem simán járható országútiva, én mostanság slicket használok - igaz az ősszel kipróbáltam a Mostalm épített bringapályáján (ez most vagy a bringapályát, vagy az én értelmi képességeimet minősíti).

Innen jó kis lejtő Wolfsgraben felé, de a Kleiner Simmering délre vezető szerpentinje helyett inkább forduljunk Breitenmais majd Tullnerbach felé, ahol vár a 44-es út.

Mivel innen unalmas lenne visszatekerészni a főúton, így inkább másszunk fel a Szívesen Dohányzó felé (Rauchengern), ahol jó kis lejtő várt Irenentalon keresztül (lásd a képeket).

Visszatérvén a 44-esre, már tényleg csak vissza kell tekerni Bécsbe...


Wienerwaldblick (Irenental)

Irenental



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)