Transwienerwald

Itt a tavasz. Legalábbis mocskos nagy olvadás indult, kollégám olyan arccal dörzsölgette a kezeit örömében hogy szakadtam a röhögéstől. Szinte vitustáncot járt, hogy húz a francba a hó.

Ennek örömére, gondoltam megismétlem a pár héttel ezelőtti körömet - hátha stabil edzőkör válik belőle. Kicsit trükkös, mert az első 30km töklapos. Az ember kiteker a Dunaszigetre, az északi végén át a balpartra és mintegy óra alatt Greifensteinben is van.

Kraftwerk Greifenstein

A két héttel ezelőtti porhavas mínuszötös tortúrához képest idilli körülmények fogadtak, így az erőmű tetején átvezető út után vidáman tekerésztem St. Andrä Wörden felé.
Hoppáhoppá... Itt szeretik Ricsit.

A városka után már kezd kicsit dombosodni a történet. No nem nagyon, csak amolyan Leányfalu - Szentendre jelleggel.

Tisztára mint a révtől Tahitótfaluba...

Aztán Königstettenben az első lámpánál balra az út végre elindul felfelé. A masszív másfél órányi gépies tekerés után jól esik a változatosság. S az van bőven. A hegy felé vezető útról ragyogóan kivehetők az egyes szintek, s a kanyarok közti egyenesek kellően rövidek a sikerélmény érzetéhez. Ha azt nézzük, hogy ez a hegyoldal böszme nagy lapályra néz, akkor a felhasználói élmény is folyamatosan fokozódik.


A dolog annyiban trükkös, hogy nem látni be mennyi van még hátra,s ez nem szegi a jókedvet. Mintegy húsz perc alatt kényelmesen elérhető a Dopplerhütte, amely nem kevesebbet állít magáról, mint hogy a Bécsi Erdő legszebb részén van. Ezzel azért lehetne vitatkozni, de az biztos hogy nem is az utolsó.

A két kép között két hónap telt el. Lefagy a nyúl töke ebben a havas húsvétban...

A házat elhagyva az erdő szélén nagy tábla figyelmeztet a lámpa bekapcsolására. Valóban jó ötlet, ezen a részen korábban sötétedik.

Nos, ez a következő rész a mókás. Mert ugye kezdtünk 30km gépies tekeréssel, amit majd három kilométeres 5%-al fejelünk meg. S ezek után hosszú, hullámzó erdei út következik, mely csendben emelkedik az Exelbergig.

Mentesítő járatként egy nagy téelágban el lehet menni Mauerbach felé.
Mauerbach, kolostor


Scheiblingstein után, amikor már látszik a TV-torony, közel a vég. Itt el lehet fordulni a Sophienalpe felé, vagy pedig az Exelbergstrasse szerpentinjén Neuwaldeggen át a városba.

Az utóbbit választottam. Dacára a rövidnadrágnak és az úton patak módjára csobogó olvadéknak - vagy talán épp ezért - széles mosolyt húzódott az arcomra. Mindez megfejelve a kristálytiszta levegőben csillogó esti várossal... Ez a "mindenki bekaphatja" érzés.

Képzelődési feladat: ugyanez télen, este
Hátezmeg? Me' megérdemlem...

S hogy legyen mihez viszonyítani, egy térkép:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)