Tárolás

Bár pár hete vitustáncot jártunk, a hó visszajött. Kábé annyi értelme van mint Nagasakinak volt - úgyis tavasz lesz. Így most ez van:
S ha már ezzel a nem kifejezetten ideális időjárással lettem megáldva, nekiláttam kidekorálni az előszobát.

A probléma, hogy két bringám van. Egymás mellé rakva szűkös a hely, alattuk nem lehet takarítani, és a bringák is karcolgatják egymást. Jó lenne egymás mellé-fölé-alá bárhogy, csak használható legyen.
Mivel bérelt lakást nem szívesen furkálok sajttá, másrészről majd minden fal gipszkarton, így a legegyszerűbb megoldás egy pózna. Azonban ha valaki veszi a fáradtságot hogy elolvassa a technikai leírást és a véleményeket... Hmm. Két monti súlya határeset, és elég sokan panaszkodnak arra hogy mozog. Szóval olcsó húst hagyjuk, de a következő opció háromszor ennyibe kerül.

Azonban nagy az internet, s barkácsolós emberek érdekes megoldásokra jutnak. Meg is örültem, nyomás az ikeába. Ahol lehervadtam:  a rendszer nem a plafon és a padló közé feszül, hanem fenn becsavar, lenn pedig a szekrények súlya ad stabilitást. Legalábbis a közbenső elemeknek, mert az összeállított Stolmen bútorcsalád szélső tartó lábait laza mozdulattal ki lehet rúgni. Gondoljunk bele abba a ritka alkalomba amikor az ember részegen bóklászik az előszobában...

Újratervezés.
Ikea mellett obi, nézzük mi van ott. Többek közt húsz centis kampók; darabja 6 juró. Hmm... Futás haza, mér, számol, gondolkozik. Aztán következő nap újra barkácsbolt. A négy kampó, csavarok, tiplik, rendes fúró mellé a legnagyobb gondot a falvédő okozta. Lévén hogy ha már sajt lesz a lakás szinte egyetlen tégla falából, a maradékot ne amortizáljam le a pedállal. A megoldást végül a csemperészlegen találtam; hálóra ragasztott kavicsok:
A teljes mű a tervezettnél több lukat eredményezett mint kéne, lévén iszonyat érzékkel többször is a téglaközökbe fúrtam. De végül meglett:
Mindkét bringa a falon, el lehet férni.

Költséglista:
* négy kampó, csavarok, új 6-os fúró, két kavicsmozaik: 40,- juró
* apró gipszes gézdarabkák az elszúrt furatok reparálásához: 5,- juró

Szóval összességében ott vagyok mint az olcsó póznával - csak valamivel stabilabb(nak tűnik). Persze kiköltözéskor ide kell majd egy adag gipsz.

A következő feladat: a gumigyűjtemény elhelyezése - ugyanis a család határozottan tiltakozott a bringák mögötti üres részre való felrakás ellen, mert hogy ronda. De könyörgöm, egy Nobby Nick még sárosan is gyönyörű!

Update, 2014: Az van, hogy szar a fal. És a kampók kijöttek. Szóval a vége az lett, hogy megvettem a Topeak idevágó cuccát. Kurva jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)