0° C, 3h, KO

Ma oly szépen sütött a nap, és akkora hó van a Bécsi Erdőben, hogy a reggeli hógolyózás közben előkúszott a kisördög: "figyelj, szard le hogy rossz a telód, itt van ez a jó kis aszfalt a Jubiläumswartéhoz, és le lehet jönni a hóban".



Aztán ebéd közben elővettem a józanabb eszem és kisütöttem, hogy elég lesz egy aszfaltos kör. Az elképzelést betápláltam a térképszerkesztőbe, az kidobott negyvenvalahány kilométert. Okés, az menni fog, van kesztyű meg vastag zokni. Felpumpáltam a Minionokat majd három barra és nekivágtam.

Gondolom látszik, hogy a józanabb eszem se teljesen komplett...

Mauer - Kaltenleutgeben - Stangau - Hochroterd - Kleiner Semmering - Wienerwaldsee
Na, ez az öltözet dolog azért kicsit kapufa volt, vagy nem kellett volna majd három órát kinn csámborogni a max 2° C-ban. Szóval volt téli aláöltözet (gatya, hosszú felső), egy hosszúujjú mez, rajta egy téli bringásdzseki, meg a jó öreg Endura Singletrack hosszúnadrág. Fejfedőnek pedig szintén a jó öreg Spezialized fejkoton a zártabb sisakkal. Ezek simán hozták az elvárt teljesítményt.

Azonban a végtagok...
Lábra egy sima zokni fölé húzott legmelegebb Sealskin zokni a FiveTen Exum Guide bakancsával (ami kibaszott jó, ugyanazt a talpat használja mint az Insight) két és fél óra után már nem volt elegendő. A BikeLine téli kesztyűje pedig egy óra után jelzett hogy bajok lesznek. Érdekes módon csak a jobb kézen. Itthon kábé húsz perc kellett mire annyira kiengedett hogy be merjek ülni a kádba. Korábban tuti letörik belőlem valami a hőkülönbségtől.

Ráadásul ezek a gondok az út záró szakaszán jöttek elő, amikor "már csak haza kellett tekerni". Mert őszintén szólva a Wienerwaldseetől a városba nem túl érdekes a történet - mivel a Wienflussradwegre nem mentem le, azt ilyenkor nem takarítják. Sebaj, tavasszal majd el lehet csalinkázni az Exelberg mögé...


Összességében azonban nagyon jó kis túra volt, s ha valaki nem szeret  az erdőben kujtorogni, annak jó kis alternatíva. A fő rész Kaltenleutgeben völgye, amely könnyed emelkedővel húz fel Sulz felé. A falu nagyon kedves jószág, főleg a téli aranyló fényben.

A Sulzer Höhe könnyed kaptatója utáni lejtő ad némi lazítást és kilátást a Hocheck felé, majd rövid mászás van Hochroterdbe, amelynek túloldalán visítva élvezős lejtő van. Csak figyelni hogy bevedd a balkanyart Wolfsgraben felé, mert ott van a Kleiner Simmering szerpentinje - szintén lefelé.

Kaltenleutgeben völgy a Parapluie hegyekkel
Wöglerin
Hochleiten
Hochroterd
 Adatok:
48km, 570m, 2h 50m


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)