Kahlenberg kör

Vannak ezek az "év utolsó napos délutánjai", melyek heti rendszerességgel megjelennek. Semmi baj velük azon túl, hogy csapolják a munkával töltött órák számát. Ehh, majd ha esik bepótolom... 
Mivel gőzöm sincs mi van a környéken, így összeköthetem a kellemest a hasznossal: alapozó hegymászások címén bejárom a Vínervaldot - egyelőre aszfalton (ez az idei hülyeségem: nem síkon kell edzeni, mert ugye olyan a hegyekben nincsen).

Lássuk tehát. A felmenet a szokásos Cobenzlgasse (Grinzing kezd giccsbe fordulni a karácsony közeledtével), makadámút, majd a szerpentin tetején balra. A Normafát idéző (a réteses hiányzik nagyon) buszfordulót elhagyva a makadámút minősége romlik - sebaj, úgyis montinbájkolok, aránylag lapos gumikkal, nomeg ez azért még mindig messze jobb mint aszfaltnak álcázott gyökérhuzaton közlekedni (lásd az Ungarishe Fahrradroute címszót).

A Hermanskogel környékéig enyhe lejtő, majd némi trükk következik. Át a hídon, jobbra, majd ott már lesz tábla hogy balra van Klosterneuburg. Vagy pedig a parkolón keresztül kis gyalogút a ház jobb oldalán egyenesen levezet a táblához.

Innen lejtő. Meg kanyarok. Meg visítás. Hogy milyen prostituált jó. Aztán a hosszú lejtő végén a templomnál jobbra a völgyben egészen a lámpás kereszteződésig, ahol újra jobbra jelezve van a Höhenstrasse.

Ez a rész a maga 7% emelkedésével már nagyobb előtolás, de mégsem púposkodhatok a parti sík úton hazafelé mint a múlt héten. Egy szó mint száz, mókuskerék, nyugi, és vigyorgás mert minden kanyarban egyre magasabbról látszik a díszkivilágításban fürdő kolostor, melyről Újvár a nevét kapta.

Zárásként kis makadámos szerpentin, aztán lefelé a Cobenzlgassén - érdemes figyelni, két helyen beterelnek kerülőútra, mert nem jó a busszal szembe menni az egyirányú utcában.

Összességében egy nagyon kellemes útvonal, s a minimális autóforgalom valamint a díszkivilágítás miatt akár sötétedés után is érdemes belevágni.


Ha nem bízol a leírásban, a táblákban vagy magadban, akkor katt ide a dzsípíeszért: http://www.bikemap.net/route/1350806#

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)