Mit látni az Exelbergről?


Kahlenberg a Sommerhaidenwegről

Új év, s ott folytatjuk ahol abbahagytuk: jó idő van így meló után bringázás. Kisütöttünk egy laza hazamenős kört, s mivel péntek...

...akkor egyértelmű hogy Mostalm. Az ok rém egyszerű; van ott egy jó kis lejtő (majd kétszáz méternyi zuhé 1,2km alatt) s a ház pénteken zárva - így a békés egymás mellett élés reményében elkerüljük a turistákat.


Új év, tehát valami marhaságot ki kell találni. Erősen gondolkozok az 1x10-es felálláson, mivel rohadtul unom az első váltó és az első fogaskerekek kiganézását; és most jó ötletnek tűnik hogy egy 30T méretű első tányérral oldjam meg a problémát. Így a nap némi önteszt jegyében zajlott: mi van, ha csak középső tányért használok?

Nos, egész jó ötletnek hangzik: az igaz hogy gőzmozdonyi szinten fújtattam a sikamlós-meredek emelkedők végére, de tempósan jutottam fel, s olyan képzeteim támadtak, hogy az általánosan használt kistányér plusz nagykarika hátul elkényelmesíti az embert. Aztán Christian helyretolta az inerciarendszert, mondván hogy Mühldorfban ezt kicsit másképp fogom látni. Nos, lehet hogy egy hosszabb emelkedőn valóban jobban fog tetszeni a hagyományos felállás.

Mindegy, most faszacsávózás ment egészen addig míg neki nem vágtunk az Exelbergstrasséval párhuzamos kék jelzésnek. Nagyon jó kis ösvény - lesz majd lefelé. Felfelé a sárban mintaszerűen pördültünk ki, majd némi tolóckodás után a szerpentin tetején bukkantunk ki az erdőből - azért jó lesz ez felfelé is; ha száraz. Innentől a szokásos montis főútvonal Sophienalpe felé, azonban a Roßkopf rétjén meg kellett állni:

A képen ugyan nem nagyon látszik, de néhány hegy elég meggyőzően emelkedett ki a lemenő napból. Rövid fejvakarás után abban maradtunk, hogy az balról egyharmad tájban bizony nem lehet más mint a Schneeberg. S valóban:
udeuschle.selfhost.pro/panoramas
Szóval ezt látni. S miközben zúztunk lefelé a Mostalm csodás lejtőjén, megfogalmazódott az ötlet: fel kéne tekerni kétezer méterre...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)