Kirándulás Semmering környékén

Az úgy történt, hogy már régóta tervezünk egy laza napot a semmeringi bringaparkban. A hét elején még hezitáltunk az időjárásjelentésen, de tegnap reggel eldöntöttük: egy kis reggeli eső nem árthat.


Gyorsan elintéztük a szabadságolást, majd reggel autóba csaptuk a bringámat. Matthiasék bringa nélkül, mert ők bérlik. Meg is tették onlájn a foglalást, amire a válasz induláskor (!) érkezett: bocsika, szar a rendszerünk, nyista rezervacija. Alapvetően ez nem gond, csakhogy úton vagyunk. Gondoltuk ott majd megbeszéljük.

Semmeringben épp felszálló köd és hűvös napsütés fogadott. Valamint a bájksztór helyi kirendeltségén is hűvös hangulat fogadott: nincs kölcsönözhető bringájuk. Okés, semmi gond, későn szóltak, de van itt vagy negyven bringa (komolyan, ennyi DH gépet egy rakáson csak a világkupán láttam). Azokat nem lehet, azok eladásra vannak. Hátbazmeg kíváncsi vagyok, hányan vesznek bringaparkban bringát. Azon apróságok taglalása mint útiköltség, szabadság, weblapfrissítés, kurvaanyád elmaradt, s nem a mi hibánkból. A csávó innentől egy szót sem szólt csak vonogatta a vállát. Hát, nem a nyitóképhez illő gondolataink voltak.

Semmering

A bolt előtt elkezdtünk gondolkodni: Wagrain? Schladming? Végül is két óra autózás, délben már zúzhatunk. Wagraint felhívtuk, örültek, bringát is adnának csak a felvonó nem működik. Schladming múlt héten zárt. Basszus... Eplény? Augusztusban zárt. Hmm... van valami új park Klagenfurt mellett; csak hétvégén van nyitva.

Pech. Pierre ugyan benn volt a kocsiban, de nekem is elment a kedvem az egésztől. Ráadásul úgy készültem, hogy a cucc a kocsiban lesz - nagyobbacska hátizsákkal nem jó parkban bolondozni. Túrázni elmehetnék - de azt se tudom mi merre van itt. Hagyjuk...

Kicsit kóboroltunk a környéken, megnéztük Klamm falucskát, Klamm-Schottwien vasútállomást - mely az utolsó, eredeti állapotban levő vasúti épület a környéken; nem nagy szám, ha épp arra vonatozol érdemes kinézni az ablakon.

Klamm temploma

Az általános környezet

Klamm

Burg Klamm (felújítás alatt, nem látogatható)
 Aztán a hegyeken átvezető Eichbergstrassén megcsodáltuk a Rax-Schneeberg párost, legurultunk Gloggnitzba, ahol elvetettük a höllentali kirándulást s a brutális jóidő ellenére hazatértünk.



Bringázás majd legközelebb. Addig is, vásárláskor hanyagoljuk a bájksztórt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)