Rosalia Tour


A fenti képet a való világban többféleképp el lehet érni. Például Sopronból 32km és 600m mászás árán. De bécsújhelyi kollégánk tud egy rövidebb utat az erdőn át.

S most már mi is tudjuk. Azt nem mondom hogy egyedül eltalálnék, de most fejben megpróbálom. A starthely Katzelsdorf és Neudörfl között, a gyorsforgalmi út déli oldalán van. Kis parkolóféle, melyből erdészeti út indul a hegyre, a gyorsforgalmi úttal párhuzamosan. Innentől igazából csak követni kell a széles utat, tanácstalanság esetén pedig a "Mountainbike arra" illetve "Rosalienkapelle" táblák adnak útmutatást.





fotó: che

fotó: che


Mint a képekből is látszik, a dolog nem egyhangú tekercselés a dózerúton. Egyrészt az erdő hihetetlenül változatos, másrészt rövid lejtők és meredek mászások oldják a kaptatást. A tetőn pedig jutalom:


Kelet felé Forchtenstein vára, mögötte pedig - kevésbé párás idő esetén - Mattersburg és a Fertő tó. A tetőn Rozália kápolnája, s nyugat felé - szintén kevésbé blablabla - a Schneeberg, Rax és a Hohe Wand. Mivel nem láttuk, jó indok hogy a közeljövőben még egyszer eljöjjünk ide.

A lefelé során a technikás mászások rázós zúzdává, a lankás erdészeti pedig nagysebességű úttá változott. Aztán ráragadtunk a piros jelzésre, ami csodás száguldós egynyomosból váltott át szűk mélyúttá, melyet kisebb sziklák szabdaltak - csak a móka kedvéért. Újabb ok az ismétlésre.
fotó: che

fotó: che

A jóleső durvulásnak Katzelsdorf északi csücskében értünk a végére, ahonnan levezetésképp hét km a bécsújhelyi állomás.



Szumma:
40km, 780m, 4óra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)