Petzen, flow trail

Nem mondom hogy fenntartások nélkül zötykölődtem az autó hátsó ülésén a szlovén határ felé: a móka tárgya Európa leghosszabb, emberkéz alkotta bringás ösvénye. A fenntartás a "teljes kiépítéssel" volt kapcsolatban, mert szép dolog a tükörsima felület, de azért a kicsi szívem a normál ösvények felé húz. A másik fenntartásom, hogy a hegyen csak egy útvonal van. Meg fogjuk unni...  

De 11km/1000m megér egy próbát.


 Helyszín Petzen, Klagenfurttól kicsit keletre. S ha valaki hozzám hasonlóan könnyed sétagaloppra számít, az majd rájön.

Itt a sebesség, ugratók és a hossz a kihívás - kissé kiforratlan technikámnak köszönhetően a bal csuklómat túlterheltem, időbe keről mire helyrejön. És nem. Nem untuk meg. Átlagban fél óra kellett egy végigjátszáshoz, és csak kétszer voltam képes nonstop üzemmódban végigtolni.

Egy rövid sziklás pálya is van, Thriller néven, de azon még dolgozniuk kell. Kissé olyan hogy "na, csináljunk egy enduró pályát is mert divat" - kicsit erőltetettnek éreztem a vonalvezetést. Szóval ha durvulni akarsz, akkor inkább Semmering.

Update (2017-07-18): Úgy fest, dolgoztak rajta, kicsit kibővítették: https://www.youtube.com/watch?v=c3P5IkRwzgM

De ha kanyartechnikát, táblaugrálást, vagy simán csak jól akarod magad érezni a bringán, akkor megéri. És a snapsz... Semmi utóhatás, nyugodtan ihatsz esténként amennyit akarsz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)