Balaton kör

Nem tévedés... egy újabb lépés a pokol felé: kezdődött tavaly a Trek Domane vásárlással, s most egy újabb törés a jégen, mert Pistiék rávettek a Balaton körre.



Mivel a Gázló tavaly óta minimum tetszhalott állapotban van, kellett valami, ami kiváltja - legalábbis, meg remélhetőleg, meg léccilécci - amíg újra lesz Gázló. Szóval az idei csapatépítő tréningünknek megfelelt.

Egy jó Balaton-kerüléshez a következő alkatrészek kellenek:
- Némi edzés - ez, köszönhetően a Kovid kapcsán nyakamba szakadt szabadidőnek, megvolt.
- Működő országúti kerékpár - Pisti lenyomta montival (de róla tudjuk hogy egy állat), Zozó pedig egy vadiúj gravelbájkkal indult. Úgy 150 km után már jelentkezett a különbség: ekkora túrát minél könnyebb bringával érdemes abszolválni.
- Helyismeret vagy jó gps track - nekünk Pistink volt, aki az elmúlt években annyiszor tolta végig az utat, hogy szinte csukott szemmel ment.
- Jól adagolt megállók, kajálás - ez szintén Pistinek köszönhetően pipa.
- Kiegyenlített erőviszonyok - azért 20km/h bruttó átlagot kell hozni, ha emberi időben akarsz végezni. S nem jó ha a csapatból valaki gyorsabb vagy lassabb a többieknél.
- Egyetértés, hogy miről szól a nap: fagyiról, táj- és csajbámulásról vagy leszegett fej és rakni mint állat. Azt hiszem sejthető, melyiket választottuk...


Mivel a déli part sík, az északi oldalon kezdtünk. Ezt támogatja az általános széljárás is, amely nagyjából délről szokott fújni. S mivel június vége idén esős volt, szélből nem volt hiány. Egész nap kerülgettük egymást a brutális esőfelhőkkel, de végül megúsztuk zuhé nélkül. Cserébe nem volt dögmeleg, s a képek is jobbak lettek mintha felhőtlen egünk lett volna.

Balatonfüred

Rövid itiner, aki ismételni akar:
Start/cél: Balatonakarattya, parkoló, irány az északi part.


Táplálási pontok (legalábbis nekünk ez volt):
- Balatonfüred - a mólótól délre kis cukrászda illetve szendvicsező
- Révfülöp - nyújtás, hazai müzli vagy gél
- Szigliget, Taco Truck - inkább ivás, illetve saját müzli.
- Gyenesdiás - Bringatanya fagyizó, illetve a mellette levő termelői piac. Elsőrangú hely kajálni, pihenni. A fagyi pedig a húbazmegkurvajó kategória.
- Balatonboglár körül Pisti betolt két liter kólát.
- Balatonföldvár - palacsinta és goffri a kikötőnél



Részemről ezen kívül két kulacs víz Powerbar elektrolit tablettával (utántöltés Gyenesdiáson, tehát négy kulacs összesen), két-három Powerbar Hydro gél (mojito íz), valamint egy vagy két Oat King Big Chocolate müzli szelet. A végére éreztem a gyomromban a szénhidrát túltengést, szóval kicsit sok lett a kaja.



Az egész kör párszáz méterrel lett kevesebb mint 200km, szóval még köröztünk egy picit a parkolóban.


Szóval, ez egy jó nap volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)