Reggeli kör a Börzsöny szélén

A Dunyha Maraton rávilágított pár problémára az edzéstervemben. Péel, hogy a hegymenetekben bőven van mit fejlődni, és az állóképességen is kéne csiszolni - tehát nem kéne megelégedni kétórás alapozásnak csúfolt lazsálásokkal. Mert szép dolog hogy síkon kerekezek huszonöttel, ez éheskevés egy óra hajtás után egy combosabb emelkedőre. Szóval visszakerült a kettőhármas szpídking, és vasárnap hajnalban nekivágtam a nyugis terepezésnek.

Az útvonal megteszi rövid túrának is (35km, és a Fenyves-hegyre illetve a Király-kőre való felmeneteken túl nincs benne nagy emelkedő); de a napsütötte Társa-mező miatt nyáron érdemes reggelre vagy kora estére időzíteni. Ugyanakkor a Les-völgy utáni rövid ártéri dzsungel miatt tavasszal vagy ősszel érdemes. S a harmadik hátráltató tényező: eső után a Mező sártenger. :)

Indulás Vácról, mégpedig a Naszály alatti dűlőutakon. Az egy hetes durva kánikula megtette a hatását, porzott az út, a kanyarokban meg úgy csúszkált az istenadta hátsógumi mintha jég lett volna alatta.

Porzik, sittes, de legalább gyors

Kápolna Sejce mellett
Az M2 keresztezése után Nyulas és a piroson Fenyves-hegy. Az erdőben aránylag korrekt útviszonyok voltak - legalábbis a szokásos lópatanyomos dagonya kisebb volt az átlagnál, csupán a pókok éjszakai munkáját kellett elviselnem - kell nekem elsőként az ösvényeken mászkálni.

Fenyves-hegyi panoráma
Verőcéről továbbra is a piros jelzést követve - majd elhagyva - a Társa-mező élménybringázása következett - így a reggeli napfényben különösen szép volt.

Társa-mező
Mivel az aszfalt káros a gumiknak, legurultam Szokolya MÁV állomásra, ahonnan a hűvös Les-völgy egynyomos útja Magyarkútra ér vissza.

Útjavítás Magyarkúton
Innen a piroson Verőce, majd az idő szorítása miatt a bringaúton tekertem Vácra (terepes megoldásként még egyszer megmászható a Fenyves hegy egy Naszály-alternatívos levezetéssel).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)