Amundsentrail

Az Amundsenstrasse már korábban megénekeltetett, de mindig van egy út az erdőn át. S ennek az ösvénynek a legvége is bemutattattatott vala egy szép tavaszi délután. Itt az ideje hogy meglegyen egészben, mert megérdemli.

Hazafelé munkából...


Az Amundsentrail egy kétirányú ösvény. Megközelíthető Neuwaldeggből a Schwarzenberg-park sétánya felől is, és mint a fenti képen látszik, zöld jelzés.

Neuwaldegg felől kicsit trükkös, mert a sétány után egy zöld jelzés felhúz a Heubergre - ez nem az a zöld ami nekünk most kell. Csak szépen csalinkázzunk el a Marswiese oldalában a sportpálya mellett, jobbra lesz egy kis tó is, aztán egy egészen új széles erdészeti utat keresztezünk.

Ez szintén a Heubergre megy, de tartsuk az egyenest, mert kis ösvényünk egy mókás patakátkelés után elkezd felfelé húzni. Na, nem vészesen, gyökerekkel egyhén megszórva. Pont annyira hogy az emelkedő ne mókuskerekezésnek hanem mókának hasson. A tető egy parkolónál van, ez a Schottenhof. A parkoló túlvégében kezdődik a zúzás. Az első kanyar köves apró letörése valószínűleg elegendő figyelmeztetés lesz: nem árt az óvatosság. Innentől szűk, csikicsukis singletrack, amely szinte évszakonként változik. Két éve eszméletlen gyors volt, most se lassú, de a talaj nem annyira sima, észnél kell lenni. Pár perc, és a Höhenstrasse déli végét jelentő körforgalomnál vagyunk.

Az ösvény állapota jelentős mértékben függ az időjárástól. Egy hosszú száraz nyár kifejezetten jót tesz neki, nagyon nehezen szárad. Idén valószínűleg a tavaszi erdészeti munkák hatása hogy nem olyan mint két éve. Egy ösvénynek sem tesz jót ha munkagépekkel tapodják - bár jelen esetben valami csoda folytán megmaradt az egynyomos. Szóval hajrá, jó buli.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)