Jubileumi Gázló

Rágvolt osztálytársam az érettségi találkozón ültette el a bogarat a fülemben: menjünk Gázlóra. 

Húténylegbasszameg, de rég jártam arra! Kis utánaszámolással pedig kijött hogy pont tíz éve voltam először. Ezt meg kell ünnepelni...

Az egyetlen kérdés, hogy mennyire nyuvadok ki a végére?
 

Az első teljesítés még az "Eredeti És Hamisítatlan" nyomvonalat követte - ez ügyben az utolsót. Mint menet közben Titánpálcás Pistivel megbeszéltük, nekünk nem okozott lelki törést a nyomvonalváltás mivel a lényeges dolgok mint Kőris-hegy, Gázlók, Hajag megmaradtak. Ha mindenképp párhuzamot akarnék állítani, akkor a Duna Maraton Esztergomba költöztetése: na, az elbaszás - legalábbis felhasználói szemmel. ;)

A veszprémi rajt jó ötlet, mivel a szállás általában ott van, így nem kell a vonathoz rohanni - vagy amúgy is visszatekerne az ember.

Osztálytársam végül munka miatt nem jött - így jár aki saját magának a főnöke -, maradt a szokásos kemény mag: Pisti és én.

S most kihagyom az ilyenkor szokásos útleírást, ez ügyben alább találtok egy linket az összes Gázlós bejegyzésre; jöjjenek a képek:










Összességében jó volt. 11 órás teljesítés, amiből két óra üldögéléssel telt. 140km/2000m nem kevés, de a nyugis tempónak köszönhetően görcs és kalapácsos ember nélkül megvolt. Egyetlen hullámvölgy a Kőris-hegyről való lejövetkor történt: emlékeimben ez a rész egy felhőtlen lejtőzésként élt, az a pár apró hupli érzékenyen érintett.

A Gázlók sajna már nem okoznak akkora élvezetet mint tíz éve: ez az ára annak hogy szabályozták a Cuha-patakot. Cserébe nem viszi el minden nyári eső a völgyet.

A lényeg, hogy a Gázló TT megmaradt annak ami: egy kellemes, hosszú túra szép hegyek között.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)