Semmering bikepark - reprise

 "Önélzet, bátolság, vagy inkább melészség" (P. Pilatus)

Az említett kvalitások zubogtak bennünk a sikeres jánoshegyi körök után, szóval ide nekünk az oroszlánt!

Személy szerint jobban szeretem a természetes ösvényeket mint egy bringapark kiépített íveit, de Semmeringben lehet bízni. A Monster-roller pályán kívül - ami tulajdonképpen az erdészeti út -, itt nincs semmi finomkodás. A könnyebb pályák is igénylik az alapvető bringakezelési technikákat, s a folyamatos karbantartásnak köszönhetően akár pár hét különbséggel is változhatnak a pályaelemek. Igen, a Fast & Tricky felső nyílt ösvényére és a második felébe ősszel bekerült meredek táblákra gondolok. Szóval, ne kezeljük rutinból a helyet.

A parkot két részre osztanám, mint felső és alsó. Ezek középpontjában van egy széles híd, amin - illetve alatta - elhalad minden út a Downhill kivételével, de azt egyelőre meghagyjuk másnak.

Family/Monster roller track. Meleg nyári reggelen okés, amúgy a szar is belefagy az emberbe a hosszú nyitott hegyoldalban. A csigalejtő és az utána levő néhány kanyar fasza bemelegítésnek, a többi legfeljebb arra hogy szokjad a magasságot.

Family/Monster roller track

Northshore és Banana flip: A banánt megkostóltuk, de még nyers a srácnak a sok gyökér.

A Fast & Tricky régi pálya, és jó. Ez lett a barátunk a felső részen. A nagy íveken lehet gyakorolni a kanyarodást, és az erdei szakasz is kezelhető kezdőként. A felső részen a nyílt mezőn a kanyarok nincsenek kiépítve (old-school). Le is csusszant a kissrác, ami véget is vetett a szezonzáró napunknak - van ilyen, szerencsére semmi komoly...

Fast & tricky

 

Az alsó részt kezdjük a csábos hangzású Sweet & Sexy-vel. Az első menetet ajánlom nagyon lassan megtenni, mert bár mindig van csirkeösvény, ha nem találod el - nagyok az ugratók... amúgy kellemesen kanyarog az erdőben, van benne minden ami kell. Sajnos ebben a pályában is van egy jókora erdészeti út ami csökkenti az összpontszámot.

A hídtól balra pár hatalmas ív visz a Slopestyle parkhoz. A második ív közepétől ne fékezz. Akkor fel bírsz gurulni a dombtetőre.

A slopestyle-park (a.k.a. Chill area) alsó pályája jó alkalom ugrálások gyakorlására - a második táblára az ideális ív trükkös: simán kivisz a fák közé ha nem figyelsz; akkurátus kormányon-átugrás lett az eredmény - plusz odacsaptam az arcomat talajfogás közben. Ez az élmény vezetett a korábbi posztban említett sisakvásárláshoz.

Ha nyers egynyomost szereted, akkor a Slopestyle fölött vezet el a Bunnyway. Személyes kedvencem - a fiamnak meg más a véleménye. Szóval megmaradtunk az alsó táblás útnál.

A park után jobbra le vezet a Panorama-Jump line. Na, ez nagyfiúknak. Bepróbáltuk, de nem sok köszönet volt benne.

De balra van egy normál út (a nevét nem sikerült megfejteni), ami pont jó kezdő lejtőzőknek. Finoman adagolt gyökerek, kövek és rámpák. Menet közben érdemes balra feltekinteni, mert egy rész közös a Downhill pályával - és aki onnan jön az nem fékez.



Összességében Semmering jó hely. Bécsből kellemes egynapos túra vonattal, de a tuti egy hétvége. Majd jövőre...

Ja, az alsó kajáldában néha Ride the Lighting megy: plusz pont! 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)