Hameau Strecke

Ma sikeresen belefutottam a nevezett útvonal... hogy is mondjam... szóval pikáns szakaszába. Az esti netbűvölés során pedig kiderült, hogy a blogban elszórva megtalálható szinte az egész. Így jöjjön a szummázás, némi csavarral:

 A teljes kör megtalálható és letölthető a geo-caching.net oldalról. Neuwaldeggben kezdik, és a Grünberg oldalában felmásznak majdnem a Hameau-hoz (az elvarázsolt völgyecskén fel, majd le az erdészeti úton) csak azért hogy utána visszajöjjenek a Höhenstrasséra. Ez a rész kihagyható (bár jó kis kaptató, és az erdészeti út sem rossz lefelé), illetve helyettesíthető a munkába menős útvonal elejével.

A lényeg, hogy meglegyen a Grüß-di-a-Gott-Wirt, bármit is jelentsen ez a szép név.
Innen a régi favorit Schützengraben Weidlingbachba,
ahonnan szépen visszamásznak az Exelberg felé a Sophienalpéhoz.

A Sophienalpéról a hivatalos út a Knédlikunyhó felé vezet, annyi csavarral, hogy tartják magukat a széles erdészeti úton Mauerbachig, ahonnan egy jó kis hájki-bájki keretében visszacsűrnek a Knédlikunyhó utcához, majd általam még nem teljesen bejárt széles dózerutakon vissza a kiindulási ponthoz.

Nos, ezt a záró bekezdést variáltam meg - nem teljesen szándékosan:
piros: hivatalos út; kék: nem egészen pontos gps nyom tőlem; zöld: Knédlikunyhós lemenet
Tehát Szofitól lefelé a dózeren, majd tartva a kék jelzést, az újabb dózeren elkezdtem a hegyet kerülni. Egy kis emelkedő után elegem lett a mókuskerékből, és balra becsűrtem az erdőbe (sok lehetőség nincs, ez azután van, hogy a párhuzamos piros eltűnik mellőlünk). Kis hullámzás, egyre gyanúsabb terep, majd egyszer csak egyenesen lefelé fordul. Hát, le kell tolni a nyerget alaposan. Jó gyökeres, meredek, s a mélyben, szinte alattam kicsi játékautók rohangáltak.
A felső szakasz; S2-t simán érdemel
Ez V-fékkel, merevfarúval nem volt kéjutazás: helyenként inkább sétáltam a hegyoldalon. S lenn kiderült: bizony, ezen vezették felfelé (!) a Hameau Streckét.

Nem komplettek... De legalább van némi fogalmuk arról hogy mi a terepbringázás, és nem kényszerítik aszfaltra a jónépet.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)