Hadersdorf

Van úgy, hogy tervezünk és jobb lesz belőle. Vagy rosszabb. Ahogy vesszük.

Szóval úgy esett, hogy Zozó és Titán Pisti meglátogattak Bécsben, én meg nekibuzdultam hogy megmutatom nekik a sok szépet amit október óta találtam. S mivel Zozó nemrég beszerzett egy Góprót, így adott volt hogy rögzítjük az eseményeket. A gond első fele hogy dél lett mire elindultunk a legközelebbi boltba, mert Zozó otthon hagyta a betétes gatyát, és anélkül nem bír tekerni. Így lett neki egy új a zintersportból.

A vásárlás keresztbe verte a tervemet, hogy a munkába menős utakat követve felmegyünk a Kahlenbergre, és az egyebeken pedig vissza - így a parti bringaúton közelítettük meg a hegyet, és a Kahlenbergstrasse kaptatóján keresztül értünk a teraszra. Innen a Vogelsangberg - Hermannskogel - Schützengraben - Dornbach útvonalon haladtunk, majd az Exelberg szerpentinjén keresztül tértünk vissza a városba. Sajnos a tervekkel ellentétben videó nem készül mert az akku nem volt feltöltve. Szóval most kimarad az oktatófilm a kormányon átugrásomról.

Nade az éj folyamán megoldottuk az ampert, így a vasárnapi könnyed menetről elkészült a csodás film. Persze becsapott a ménkű, Titán kolléga kereke felkapott egy faágat, ami két küllőt szakított ki a felniből, Zozó pedig... tessék csak megnézni:


Az útvonal:
A Wien patakot követve kitűnő bringaúton lehet kijutni Hadersdorfba, ahol a vasútállomás fölött a Loudonstrasse végén indul egy kis ösvény, ami laza jobb kanyarral belemegy a zöld jelzésbe. Itt jobbra, majd az aszfaltot elérve élesen balra vissza a kékre egészen Mauerbachig, ahonnan az általunk eredetileg tervezett Hirschengartenstrecke indul. Ezt nem jártuk be, az ok a videóból kiderül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)