Királyrét - Nagy-Hideg-Hegy (P)

Az NHH-Classic durvított változata. Eleje-vége ugyanaz, de közte...

A látszólag könnyebb megoldás, hogy fentről indulunk. A taxi turistaházig haladjunk a széles dózeren (kék jelzés, jelzetlen -- igazából adja magát), majd a taxi réten átvágva (vagy megkerülve) az alsó felében indul a Grófi út fedőnevű csoda. Általában kisbékaszerű vigyorral a képemen abszolválom a hegyoldalban levő egynyomos ösvényt (S0), amely mosoly pillanatok alatt fagy a képemre. Ugyanis köves lejtő következik avarszőnyeggel, kanyarokkal (S1+).
Végül kiegyenesedik (a jelzést követve lépcsős egynyomosba futhatunk - ez elkerülhető a széles kövesen) és több mint két kilométer áll rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk a vesekövünktől, rosszul rögzített pumpánktól, kulacsunktól (S2). Aki el akarja kerülni ezeket, rögzítse a cuccait szigszalaggal, vagy térjen le jobbra a klasszikus dózerútra. A végén ésszel tessék, marcona sorompó van Királyrét fölött (általában nyitva, de nem árt az óvatosság). Másnap pedig a felkarban jelentkező izomláz adja tudtunkra, hogy a kerékpározás nem csak lábról szól -- vagy többet kéne fekvőtámaszozni...

Itt már nem ráz...

Felfelé a Cseresznyefa-parkolóba vezető műútról az erdészháznál forduljunk jobbra az aszfalton. Nem ráz, csak pattog a bringa eleje a köveken, szóval kitűnő edzés mazochistáknak.

Friss infó:
  • 2011.06. - a Grófi-út felső részén megszűnt az egynyomos szépség, az egész utat durván szétjárta valami négykerekű járgány. Emiatt ez a rész inkább technikás-anyázós mint trükkösen gyors. A Taxi-nyiladék javult, az esők apró kaviccsal töltötték fel, pöpec gyorsasági szakasz.
  • 2010.06. - a Grófi-út felső felén jókora fák kerültek az útra; nem ellenőriztem meddig kell mókázni felettük.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)