Saalbach-Hinterglemm: Blue line

Az egy dolog hogy Saalbach fölött van egy kezdőknek való pálya, de Hinterglemmnek is jutott. Igaz, ez már kicsit komolyabb. A besorolása "easy", de ezt azért ne úgy értsük hogy Kishans gond nélkül lezúz rajta.


A Blue line már tényleg belépő a déhá világába. Ez már keményen alpesi ügylet, a tehenek képletesen és szó szerint is szarnak a pályára. A szó szerinti variáció talán könnyebben kezelhető (kikerülhető, lemosható), de a képletes... Az alábbi képen levő jószágot legalább három körön keresztül kellett kicentiznem, és az sem nyugtatott meg hogy bármikor becsóválhatja a farkát a kerekem alá.

Igen, az ott egy tehén a pályán
A nyitó mezőn száguldás hamar átvált ugratókkal és kanyarokkal teli mókává. Az ugratót azért itt még nem épített rámpaként kell elképzelni, csak aranyos buckák amin vidáman lehet röpködni. Vagy ha erre nincs affinitás, simán át lehet gurulni - persze lassabban. Gyakorolni tökéletes. A hivatalos videó azért kissé vidámabb színben tünteti fel a dolgot mint amilyen a való életben, de a leírás tökéletes: valóban kell némi bringakezelés és magabiztosság, főleg a középső részhez, ahol a kis mező után lépcsős egyenes jön. Pár kör után rohadtul lehet élvezni a dolgot.

Vannak épített rámpák, kanyarok. Ezeken a ráterített fémhálónak köszönhetően baromi jó a tapadás - amíg nem fékezel. Főleg esőben. Tessék megfogadni a táblán levő tanácsot: lassan. Vagy ha már benne vagy akkor ne fékezz nagyon - úgysem ér sokat, csak letéped a bütyköket a gumiról és csúszkálsz -, faszán ki van építve, tedd rá magad az ívre bátran. Harmadik lehetőség hogy akkorát taknyolsz mint én. Egy napig éreztem a csuklómat utána.
Igazi "park-pálya": rövid (2,5km 380m), változatos, ideális arra hogy kanyarról kanyarra megismerje az ember és egyre bátrabban menjen rajta.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)