Saalbach-Hinterglemm: Panorama trail és Milka line

A két nevezett jószágot nem érdemes külön tárgyalni. Nekem pár napba telt míg leesett hogy a Kohlmaisbahn felső állomásáról induló pálya az nem a Milka.

Milka line - start

A fenti hendikep oka hogy nekem a "trail" az nem kiépített bringapályát jelent, de nem ez volt az egyetlen fogalom amit helyre kellett ráznom a tíz nap alatt.

Tehát a Panorama trail az a Kohlmaisbahn felső állomásától a Panorama Almig vezet, ott némi erdészeti sóderesen (a képen zöld színnel jelölve) le kell evickélni a középső állomásig, és ott indul a Milka. Mindkettő szépen kiépített, meglepetésektől mentes pálya. A környék hivatalos bringás oldala amúgy korrekt leírást ad mindenről - az ott leírtak tapasztalataim szerint egyeznek a valósággal.

Panorama trail és Milka line a Schattberg keleti csúcsáról

Milkáék könnyűek. A legnehezebb része rögtön az indítás, az első párszáz méter. Ha ez megvolt, onnan ízirájder. Ennek következtében nagy kedvenc, tele van páncélba öltözött családokkal. Komolyan. Semmi negatívum, de a processz a következő: papa beront a boltba, felmarkol három Giant Gloryt - mert ki van írva hogy valami Danny Hart is azt használta (Santa Cruz V10 sajna nincsen, pedig az a patkányképű srác nagyon vicces) -, széftijakót, bukósapkát; ezt ráhúzza Anyura és Kishansra és irány a hegytető.

Kishans, Panorama-trail, Montelino sétaút

Amint várható, a fentiek következtében a pálya szarrá van fékezve. De a belső ív (© Sam Hill) általában jó. Vagy nagy sebességgel ráülteted a bringát az ívre. Főleg a legalsó rész durva, ott még jókora buckák is nehezítik a dolgot - ezek valószínúleg direkt vannak, hogy ne menjenek a népek hatvannal a mezőn. Első próbám során csontszáraz volt, az agyamat lerázta. Eső után sokat javult - vagy használt hogy kiengedtem egy kevéske levegőt a telóból.

Amire érdemes még számítani hogy Anyu és Kishans nem gyorsak, és nem engedik el az embert. Ezen lehet segíteni mert csak a távolságot kell tartani - ami nekik is jó, nekem sem esik jól ha a nyakamon vannak.

Mindenesetre 700m szint, 6,5km, aminek kicsivel több mint a fele bringapálya. Remek bemelegítés és ismerkedés a völgy hangulatával.

A táj a húbazmeg kategória, de ezzel menet közben úgyse foglalkozol. A tetőn érdemes felmenni a csúcshoz, ha mázlid van láthatod ahogy Leogangban felhős az ég.


Ja, ne lepődjetek meg, a Panorama trailnek van néhány háziállata is. A bringazajra bebújnak az odúba, de azért érdemes a belső íven maradni, ha nem akarod azt hallani hogy krccssszfttttpcs.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)