Saalbach-Hinterglemm: Z-line

Emeljük a tétet. A Z-line (gondolom a név a Zwölferkogelből jött) könnyű-közepes besorolást kapott. Nomeg beépített fotómasinát, amely négy menetemből egyszer el is kapott - nem hiszem hogy azért mert túl gyors lettem volna a többi esetben...

A szerző szép komótosan

Nem mondanám hogy nehezebb a szemközti hegyen levő Blue-line-nál. Hosszabb, összességében talán lágyabb - ami inkább azt jelenti hogy könnyű rajta gyorsan menni - szóval ésszel. Az a két böszme wallride nagy élmény, egyszer sikerült egész magasan menni rajta - na, majd beszartam a gravitációtól mikor lekerültem a "falról".

Zwölferkogelbahn, Mittelstation, Z-line start

A középső összekötő rész murvás útja mocskos meredek és iszonyatosan ráz - megint gyanítom hogy szándékos, ezeknek biztos van egy útbarázdázó gépük nehogy nagyon eleressze az ember a gépet és rommá törje.

Itt annyiból azonban komolyabbak a dolgok, hogy vannak épített ugratók (lukkal, szóval ha nem vagy gyors rá ne menjél mert szar a kórházi ágyon magadhoz térni), és az egyenes szakaszokról elfelejtették kivenni a köveket. Az erdős rész meg... hmmmmmmm. Csemege. Csodásan épített ívek, amelyből némelyik köveket tartalmaz.
3km és 440m, szóval ez már jó edzés alkarra, kitartásra, és az egyenes szakaszokon és a "falakon" lehet edzeni pszichére is: mennyire mersz belemenni, és kiderül hogy amire azt gondoltad hogy gyors - az nem az.
Ja, a felvonó második fele nem szállít bringát. Azt a plusz 450 métert saját zsíron kell megtenni - feltéve hogy kell a csúcs...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őzikés bölcsőtúra (Babenberg Strecke - Mauerbach - Exelberg)

Fenyves-hegy (Sejce-Verőce)